Sağlamlıq

Mütəxəssislər açıqladı: Hansı yeməkləri təkrar isitmək olmaz

Bəzi qidalar heç vaxt mikrodalğalı sobada yenidən qızdırılmamalıdır.

Qaynarinfo xəbər verir ki, həkimlər bu zaman təkcə yeməyin dadının itməyəcəyini, bunun orqanizm üçün olduqca zərərli ola biləcəyini bildiriblər.

Hər şeydən əvvəl tərkibində yumurta olan yeməklərdən söhbət gedir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, təkrarlanan isitməylə yumurtalar faydalı mikroelementlərini itirir və bunun əvəzinə bədəndə xərçəng hüceyrələrinin inkişafına səbəb ola biləcək toksin və kanserogen maddələr əmələ gəlir.

Çox miqdarda zülal olan ət yeməklərinin yenidən istilənməsi də arzuolunmazdır. Yenidən qızdırıldıqda zülallar məhv olur və öz faydasını itirirlər.

Mütəxəssislərə görə, kartof da təkrar qızdırıldıqda bütün faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Çuğundurun təkrar istidilməsi də bu tərəvəzi vitaminlərdən və qiymətli mikroelementlərindən məhrum edir. Göbələklərin isidilməsi isə ümumiyyətlə, təhlükəli ola və həzmdə problem yarada bilər.

Bənzər yazılar

Back to top button